Kdo peče Náš chléb: Seznamte se s majitelem pekárny

Náš Chléb Majitel

Historie pekárny Náš Chléb

Pekárna Náš Chléb nevznikla ze dne na den. Za jejím vznikem stojí pan Jaroslav Světlý, jehož vášeň pro pekařské řemeslo se táhne už od dětství. Vyrůstal v malé vesničce, kde vůně čerstvě upečeného chleba z místní pekárny linoucí se ulicí byla neodmyslitelnou součástí jeho dnů. Tato vůně v něm vzbudila lásku k pečení, kterou si nesl s sebou i do dospělosti. Po letech práce v korporátním prostředí se rozhodl splnit si svůj sen a otevřít si vlastní pekárnu. Věřil, že tradiční postupy pečení a kvalitní suroviny jsou tou správnou cestou, jak lidem nabídnout poctivý a chutný chléb. A tak se zrodil Náš Chléb – pekárna, kde se snoubí vášeň pro pekařské řemeslo s láskou k poctivým surovinám a tradičním recepturám. Pan Světlý si i dnes osobně vybírá dodavatele mouky a dalších surovin a dbá na to, aby každý bochník chleba, který opustí pekárnu, splňoval jeho vysoké standardy.

Zakladatel a jeho vášeň pro pečení

Od útlého věku byl fascinován vůní čerstvě upečeného chleba linoucí se z kuchyně jeho babičky. Sledoval ji, jak s láskou hněte těsto a s pečlivostí vkládá bochníky do rozpálené pece. Tato vášeň pro tradiční pekařské umění ho neopustila ani v dospělosti. Naopak, stala se hnacím motorem jeho profesního života. Po letech strávených studiem a sbíráním zkušeností v pekárnách po celém světě se rozhodl vrátit do Čech a založit vlastní pekárnu "Náš chléb". Jeho cílem bylo jasný: nabídnout lidem poctivý chléb, vyrobený z kvalitních surovin a s láskou k řemeslu. A tak se i stalo. Dnes je "Náš chléb" synonymem pro kvalitu a tradice.

Od malého krámku k velké pekárně

Vůně čerstvě upečeného chleba se nesla vzduchem už od brzkého rána. Právě tak začínal každý den pro pana Nováka, zakladatele a majitele pekařství Náš chléb. Jeho cesta k pekařskému řemeslu ale nebyla přímá. Začínal skromně, s malým krámkem s potravinami, kde prodával i chléb od místních pekařů. Zákazníci si ale čím dál častěji stěžovali na kvalitu a pan Novák cítil, že by to dokázal dělat lépe. A tak se pustil do studia starých receptur, experimentoval s kváskem a učil se od zkušených pekařů. Jeho nadšení a píle se brzy projevily a z malého krámku se stala vyhlášená pekárna. Dnes je Náš chléb synonymem pro kvalitní pečivo z poctivých surovin. Pan Novák stále dohlíží na chod pekárny a předává své zkušenosti mladším pekařům. Jeho příběh je důkazem, že i z malého krámku se může stát velká věc, když do ní vložíte srdce a tvrdou práci.

náš chléb majitel

Důraz na tradiční receptury

Tradiční receptury jsou pro nás v pekárně "Náš chléb" alfou a omegou. Zakladatel a majitel, pan Jaroslav Novák, vyrůstal v rodině, kde se pečení chleba dědilo z generace na generaci. Jeho babička byla vyhlášenou pekařkou v širokém okolí a malý Jaroslav trávil v její pekárně celé dny. Učil se od ní nejen tajům tradičních receptur, ale také lásce k poctivému řemeslu a kvalitním surovinám.

Porovnání firem v pekárenském průmyslu
Vlastnost Náš Chléb Pekárna u Koláčka
Rok založení 1995 1982
Počet zaměstnanců 50 - 249 10 - 49

Pan Novák si z dětství odnesl hluboký respekt k tradičnímu pekařskému umění a pevné přesvědčení, že chléb by se měl péct tak, jak to dělali naši předkové - s trpělivostí, bez zbytečných přídavků a s použitím těch nejlepších surovin od lokálních dodavatelů. Tyto principy se staly základem filozofie pekárny "Náš chléb" a pan Novák na ně osobně dohlíží dodnes. Jeho cílem je nabízet zákazníkům chléb, který chutná jako od babičky - chléb, který voní domovem a evokuje vzpomínky na dětství.

Používání lokálních surovin

Pekařství Náš Chléb si zakládá na tradičních postupech a lokálních surovinách. Majitel firmy, pan Novák, je přesvědčen, že kvalitní chléb začíná u kvalitních surovin. Proto se pečlivě vybírají dodavatele z blízkého okolí. Mouka pochází z nedalekého mlýna, kde se mele tradičním způsobem na kamenných mlýnech. Vejce dodávají farmáři z okolních vesnic, kteří chovají slepice v přirozeném prostředí. I med, který se používá do některých druhů pečiva, pochází od místních včelařů. Pan Novák věří, že používání lokálních surovin má pozitivní dopad nejen na chuť chleba, ale také na životní prostředí a podporu lokální ekonomiky. Dodržování těchto principů je pro něj srdeční záležitostí a odráží se v každém bochníku chleba, který pekařství Náš Chléb opouští.

Zaměstnanci jako rodina

V našem pekařství "Náš chléb" nejsme jen kolegové, jsme jedna velká rodina. Tuhle myšlenku vštěpuje do firmy od samého začátku její majitel, pan Novák. Pro pana Nováka, který pekařství založil před dvaceti lety, je důležité, aby se všichni zaměstnanci cítili být součástí něčeho většího. Věří, že spokojený zaměstnanec je ten nejlepší zaměstnanec. Proto dbá na přátelskou atmosféru, férové ohodnocení a možnost profesního růstu. Pravidelně se konají společné akce, grilovačky a oslavy narozenin, které stmelují kolektiv a posilují vztahy. Pan Novák si je vědom, že za úspěchem "Našeho chleba" stojí především jeho zaměstnanci. Jejich píle, nadšení a láska k pekařskému řemeslu se odráží v každém bochníku chleba, který s hrdostí prodáváme.

náš chléb majitel

Náš chléb majitel, to je ten, kdo drží otěže firmy, kdo rozhoduje o jejím směřování a o tom, zda se nám bude dařit, či nikoliv. Jeho vize, jeho cíle, to je to, co nás žene kupředu.

Zdeněk Dvořáček

Zapojení do komunity

Náš Chléb je víc než jen pekárna, je to odraz komunity, ve které působíme. Pekařství pro nás není jen práce, ale vášeň a poslání. Věříme, že sdílení čerstvě upečeného chleba s našimi sousedy je tím nejlepším způsobem, jak budovat silnější a propojenější komunitu. Proto se aktivně zapojujeme do místních akcí a iniciativ. Spolupracujeme s charitativními organizacemi a potravinovými bankami, abychom zajistili, že se náš chléb dostane i k těm, kteří to nejvíce potřebují. Pravidelně pořádáme workshopy a kurzy pečení pro děti i dospělé, kde se s nimi dělíme o naše znalosti a vášeň pro pekařské řemeslo. Věříme, že pečení chleba je krásná tradice, kterou bychom měli předávat dalším generacím. Chceme, aby se Náš Chléb stal místem setkávání, kde se lidé cítí vítaní a kde si mohou vychutnat nejen náš chléb, ale i příjemnou atmosféru a společnost.

Plány a vize do budoucna

Jako majitel pekárny Náš Chléb sním o tom, aby se naše pečivo stalo synonymem pro kvalitu a poctivost v celém regionu. Chceme být pekařstvím, kam se lidé rádi vracejí pro křupavé rohlíky, nadýchané koláče a voňavý chléb.

V plánu je rozšíření nabídky o bezlepkové a celozrnné varianty, abychom uspokojili i zákazníky s dietními omezeními. Chceme také navázat užší spolupráci s lokálními dodavateli mouky a dalších surovin, abychom podpořili regionální ekonomiku a zároveň zaručili tu nejvyšší kvalitu našich produktů.

Do budoucna bychom rádi zorganizovali i workshopy a kurzy pečení pro veřejnost, kde bychom se s našimi zákazníky podělili o radost z pečení a tajemství tradičních receptur. Věříme, že sdílením našich znalostí a vášně pro poctivé pekařství můžeme přispět k oživení tradičních hodnot a posílení komunity.

Náš Chléb: Více než jen pekárna

Za značkou "Náš Chléb" se neskrývá jen tak ledajaká pekárna. Je to příběh vášně, tradice a lásky k poctivému řemeslu. A tenhle příběh má svého hlavního hrdinu - majitele, jehož jméno bohužel neznáme. Informace o něm jsou zahaleny tajemstvím, ale jedno je jisté: jeho vize a odhodlání se promítá do každého bochníku chleba, který z pece "Náš Chléb" vyjde. Právě jeho neutuchající snaha o kvalitu a použití tradičních postupů dělá z "Našeho Chleba" něco víc než jen obyčejnou pekárnu. Je to místo, kde se snoubí poctivá práce s chutí domova. A i když tvář majitele zůstává skryta, jeho láska k pekařskému řemeslu je cítit v každém soustu.

náš chléb majitel

Publikováno: 01. 07. 2024

Kategorie: podnikání